EFICIENŢA ULEIURILOR

Pentru a justifica mai bine eficienţa produselor XADO, a uleiurilor în acest caz, am ales sa vă prezentăm ce a însemnat pentru un autoturism DACIA Logan MCV, motor 1,6 litri benzină+GPL, folosirea uleiului şi, mai tîrziu, a tratamentului pentru motor.

In poza 1 observaţi două buletine de analiză a gazelor de eşapament: cel din stinga este făcut înainte de înlocuirea uleiului Dacia Oil 5W30 cu XADO 10W40 SL/CF. Primul este un ulei sintetic, al doilea semisintetic. Remarcaţi că filtrul de aer avea un kilometraj deja depăşit la momentul efectuării schimbului (10829 km de exploatare) dar asta nu a împiedicat motorul ca, dupa încă 2008 km cu acelaşi filtru de aer, să prezinte rezultate mai bune la analiză:

–  monoxidul de carbon CO a scăzut de la 0,105 la 0,001 (% din volum)

–  bioxidul de carbon CO2 a scăzut de la 15,03 la 14,85 (% din volum)

–  hidrocarburile nearse HC au scăzut de la 83 la 8 (unităţi de particule în volum)

–  oxigenul O2 a crescut de la 0,27 la 0,28 (% din volum)

Retineţi că nu s-a umblat la motor absolut de loc, cu excepţia schimbului de ulei, iar măsurătorile s-au efectuat la acelaşi analizor. Atunci cind s-au efectuat măsurătorile, motorul era alimentat cu GPL.

În poza 2 vedeţi rezultatele testului pe benzină şi GPL, efectuate după aplicarea tratamentului şi parcurgerea distanţei în care acesta lucrează. Comparativ cu poza1 observaţi (aproape) dublarea oxigenului in cazul funcţionării cu GPL (aici avem termeni de comparaţie), de la 0,28 la 0,59. Bioxidul de carbon scade şi el, de la 14,85 la 13,03. Chiar şi pe benzină, oxigenul este mai bun după aplicarea tratamentului  XADO 1Stage ( 0,37 fata de 0,28).

Sperăm ca aceste buletine de analiză să aducă mai multă convingere pentru dvs. şi să vă îndemne să aflaţi mai multe despre produsele comercializate de noi in domeniul auto.


 poza1poza3